Robertino – Freestyle Rap Groen van Prinstererlyceum (Spitsessie)

Onlangs heeft Robertino een rapworkshop gegeven op het Groen van Prinsterer Lyceum in Vlaardingen. Tijdens deze dag heeft hij in totaal vijf verschillende klassen een introductie les gegeven met rappen. Voordat Robertino officieel met de workshop begint, start hij van te voren altijd met een freestyle rap om de les mee te beginnen. In samenwerking met de Yets Foundation werden er allerlei workshops aangeboden waaronder die van Robertino. In samenspraak met de school is dit alles mede mogelijk gemaakt en konden de leerlingen zich klaarstomen voor het komende jaar.

Robertino – Geef Nooit Op

Begin van dit jaar bracht Robertino zijn EP ‘Op Hoop Van Zegen’ uit. Inmiddels heeft hij voor dit project de tweede officiële videoclip gerealiseerd voor de single ‘Geef Nooit Op’. Op symbolische wijze herinnert Robertino zichzelf eraan dat hij een missie heeft in het leven, namelijk muziek maken. Via een handgeschreven brief verwijst hij naar dat gene wat voor hem het meest waardevol is. Het idee om op zoek te gaan naar opname apparatuur zorgt er voor dat hij uiteindelijk zijn doel kan bereiken. Door afstanden af te leggen, loopt hij als het ware richting zijn eindbestemming. Door nooit op te geven kunnen andere wellicht ook relateren aan de inhoud.

Robertino Ft. Kees Fluks – Schollefornia

In aanloop naar zijn EP ‘Op Hoop Van Zegen’ gooit Robertino alvast de eerste videoclip online van dit project. In samenwerking met rapper Kees Fluks afkomstig uit Dordrecht, vertelt hij het verhaal hoe het voor hem was om op te groeien in de wijk Schollevaar. Met een Westcoast achtige beat ontstond het idee voor het concept Schollefornia.

Robertino – Expertise (Audio Release)

Al eerder bracht Robertino een track uit waarop hij te horen was op een productie van producer K3Y5HIFT3R. Robertino werkt nu voor een langere periode door aan verschillende songs waaronder deze nieuwe single met als titeltrack: ‘Expertise’. Door zichzelf constant uit te dagen en de lat steeds hoger te leggen, blijft hij zich na elke track ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat ook zijn naam steeds meer voorbij komt, released hij voortdurend met zijn vaste producers en mensen een eindproduct. Met goede vriend en producer Peter Vugts, is dit slechts een begin wat hopelijk zal resulteren in een goede muzikale uitkomst voor op de langere termijn.

Robertino – Incasso (Officiële Videoclip)

De officiële videoclip van de single ‘Incasso’ staat eindelijk online. Het concept voor de video lag al enige tijd lang op tafel maar kon door omstandigheden niet worden uitgewerkt tot voor kort. Met behulp van Zijlstra’s Muziek – Media Advocaten kon dit idee worden gerealiseerd. Robertino bracht eerder de audio versie uit en besloot alsnog een passende videoclip te maken voor het nummer. Het moraal van het verhaal is dat het absoluut geen optie is om te vluchten voor je problemen en het niet erger te maken dan het al is. Wellicht dat er mensen zijn in onze samenleving die op dit moment in zwaar weer verkeren waarbij de situatie uitzichtloos lijkt. Voor hen is er altijd een uitweg voor zij die hulp zoeken in tijden van nood. Gebaseerd op eigen ervaringen deelt Robertino zijn verhaal met de luisteraar.

 Pagina 1 van 6  1  2  3  4  5 » ...  Laatste »