Robertino – Geef Nooit Op

Begin van dit jaar bracht Robertino zijn EP ‘Op Hoop Van Zegen’ uit. Inmiddels heeft hij voor dit project de tweede officiële videoclip gerealiseerd voor de single ‘Geef Nooit Op’. Op symbolische wijze herinnert Robertino zichzelf eraan dat hij een missie heeft in het leven, namelijk muziek maken. Via een handgeschreven brief verwijst hij naar dat gene wat voor hem het meest waardevol is. Het idee om op zoek te gaan naar opname apparatuur zorgt er voor dat hij uiteindelijk zijn doel kan bereiken. Door afstanden af te leggen, loopt hij als het ware richting zijn eindbestemming. Door nooit op te geven kunnen andere wellicht ook relateren aan de inhoud.

Robertino Ft. Kees Fluks – Schollefornia

In aanloop naar zijn EP ‘Op Hoop Van Zegen’ gooit Robertino alvast de eerste videoclip online van dit project. In samenwerking met rapper Kees Fluks afkomstig uit Dordrecht, vertelt hij het verhaal hoe het voor hem was om op te groeien in de wijk Schollevaar. Met een Westcoast achtige beat ontstond het idee voor het concept Schollefornia.

Robertino – Expertise (Audio Release)

Al eerder bracht Robertino een track uit waarop hij te horen was op een productie van producer K3Y5HIFT3R. Robertino werkt nu voor een langere periode door aan verschillende songs waaronder deze nieuwe single met als titeltrack: ‘Expertise’. Door zichzelf constant uit te dagen en de lat steeds hoger te leggen, blijft hij zich na elke track ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat ook zijn naam steeds meer voorbij komt, released hij voortdurend met zijn vaste producers en mensen een eindproduct. Met goede vriend en producer Peter Vugts, is dit slechts een begin wat hopelijk zal resulteren in een goede muzikale uitkomst voor op de langere termijn.

Robertino – Incasso (Officiële Videoclip)

De officiële videoclip van de single ‘Incasso’ staat eindelijk online. Het concept voor de video lag al enige tijd lang op tafel maar kon door omstandigheden niet worden uitgewerkt tot voor kort. Met behulp van Zijlstra’s Muziek – Media Advocaten kon dit idee worden gerealiseerd. Robertino bracht eerder de audio versie uit en besloot alsnog een passende videoclip te maken voor het nummer. Het moraal van het verhaal is dat het absoluut geen optie is om te vluchten voor je problemen en het niet erger te maken dan het al is. Wellicht dat er mensen zijn in onze samenleving die op dit moment in zwaar weer verkeren waarbij de situatie uitzichtloos lijkt. Voor hen is er altijd een uitweg voor zij die hulp zoeken in tijden van nood. Gebaseerd op eigen ervaringen deelt Robertino zijn verhaal met de luisteraar.

Robertino – Freestyle Rap 3.2 (Spitsessie)

Uit de losse pols en zonder voorbereiding, rijmt Robertino er ongelimiteerd en ongeslepen op los. In zijn eigen studio neemt hij dan ook het liefst zijn muziek op en verwerkt hij zo nu en dan een freestyle als tussendoortje. Vanuit het hoofd improviseert hij als een ongeremde en niet te stoppen atleet. Op een beat van DJ Premier gebruikt hij de instrumentale versie van de track ‘Part Of My Life’, waarvan het origineel is uitgevoerd door rapper Bumpy Knuckles. Hij houdt het oldskool als een dinosaurus en freestylen is voor hem dan ook een doodnormale gewoonte.

 Pagina 1 van 6  1  2  3  4  5 » ...  Laatste »